Thursday, July 14, 2011

Hush

Artis Pencinta Alam (APA), Green Ranger Movement, Rainforest Music Festival ... 3 Event besar yang aku terlibat secara tak langsung.... yupzz kerja2 belakang Takbir... Logistik... maintenance and facilities... budget ... perbelanjaan barang2 keperluan...press list.. goodies bag... adeyyyy... aku cuma seorang akauntan yang x berjaya ... job discreption aku buat akaun sahaja.... namun (demi kepentingan sejagat... untuk menjaga hutan aku sanggup... ayat nak power cam HEro hindustan lak).. Kejap lagi aku akan ke Banding, Hutan Belum bagi menjayakan suatu Educational Programme (Forest Biodeversity) untuk Pelajar-pelajar UKM...
Bulan ni teruk aku kena BALUNNN.... xpe aku rela kerana aku HAppy wat keje camni... ok Chiowww Ke Hutan... sama-sama kita jaga Hutan Kita.... XD


Salah Satu Fav Band aku satu tika masa dulu
Nostalgia ni....
Kula Shaker.....

Saturday, July 2, 2011

Tender

Tubuh Badan ku adalah satu objek pejal yang wujud sementara
Yang boleh disentuh dan boleh dibinasakan dengan satu petikan jari
Dianyamkan tanah
Dijahitkan wahyu
Disulamkan perasaaan
Ditenunkan akal fikiran
Jadilah ku seorang Khalifah

Tapi mengapa ada lagi sanggup menggunakan tubuh ini

Disarungkan seluar dalam untuk menjaga zuriat
tapi ditanggalkan untuk kepentingan mereka

Mentari diramas bulan dijolok
agar dunia gelap gelita

Yer... dulu aku dipuja bak bintang kejora
kau himpunkan lendir kahak
dan kau ludahkan segalanya kepada aku
Aku telan, Aku Jilat, Aku mamah
Agar hidup kau bahagia...
Namun kini aku hanyalah Sang Mantan
Sang Mantan yang tiada apa-apa bagimu

Nukilan - Arya

Puisi ini mempunyai pelbagai maksud jangan disalah tafsir... tiada kaitan antara hidup dan mati
hanya sedikit tekanan emosi dan perlu dilepaskan
Begitula aku - arya bila kepala serabut,

Tender is the day, the demons go away. Lord I need to find, someone who can heal my mind....


is it her XD 




Saturday, June 11, 2011

Back To The Roots

One day I bring them back to their suppose to be at... 
Just for a while 5 boys from Desa Temuan, Orang Asli at Damansara Perdana
 who miss the green jungle instead of concrete, 
 100 meter depth Lake instead of chlorine pool
Bamboo raft instead of 2 rounded steel  vehicles,
and natural process of Oxygen
Feel great... When The boys enjoy the real nature, 

video

Saturday, May 28, 2011

No Rain

Nothing much to impress just a simple work that is for fun... Just playing around with my baby 
Do enjoy it....

video

Tidak ada ketenangan kecuali Uzlah. Tidak ada rasa aman kecuali kepatuhan. Tidak ada rasa sayang kecuali dgn menepati janji. Tidak ada kepercayaan kecuali dgn kejujuran XD

Saturday, May 21, 2011

My Baby

Hereby i, arya present to u'll my new born baby



>

Wednesday, May 18, 2011

Talking Trash

We Talk, We Laugh, We Shared but We never met....
I Guess I'll see you soon
InsyaAllah

Tuesday, May 17, 2011

Bullet With Butterfly Wings


Satu mingu yang dingin, kerja berlambak seperti biasa, tertiba aku mendapat satu memo...arghhh apa yang aku buat lagi... aku baca dengan teliti.. satu arahan dari Majikan aku... ok.. aku teruskan membaca... Perhargaan kepada Majlis jawatankuasa Kelab Rekrasi EMKAY ... oooo anda dijemput ke "houseboat" bak kata melayu Rumah Perahu hehehe ...satu produk baru dari syarikat yg aku berkerja .. diaorang suh test rupanya... ok

So kami seramai 15 orang ahli jawatankuasa kelab tersebut berpusu-pusu ke Banding...
Suatu pengalaman yang menyeronokan tapi tidak dapat diulas dengan kata-kata jadi disini saya lampirkan gambar-gambar untuk tatapan kawan-kawan semua






Ini dia Houseboat.. di mana kemudahan ini dapat kita gunakan untuk menikmati  Keindahan semulajadi Tasik temenggor dan dapat menikmati suasana Hutan Belum selama 2 Hari dan 1 Malam...


Level 1 Dining area cum Lounge Area.. tempat untuk bergossip dan melayan perasaan



Level 2 ..  Chill area and bilik-bilik dalam deck ini... ok bagi aku dan 2 lagi rakan lain tidak diberikan bilik... kerana aku disenaraikan untuk Experience nature by outdoor view...hahah kan senang kata aku tido luar... ok kat houseboat ni ada 3 bilik.. dan aku impress ah dengan susunan n interior design yang simple n bergaya. Di level ini... klau hujan or panas aku akan abiskan masa kat sini... layan bantal2 empuk yang berwarna warni tu.. 






Ok ini roof top houseboat...  dimana kita dapat menikmati permandangan Tasik temenggor dan Hutan Belum.. Kat sini juga diadakan BBQ untuk Makan Malam.. dan juga tempat tido saya.... dah dengar kena tidoq kat luar cepat2 saya book Hamock untuk tempat saya beradu.... hahahha syok ooo tido kat luar ... bunyi rimau ngaum, bunyi burung kuang and the best dapat ngok hornbill berterbangan awal-awal pagi...









Aktiviti-aktiviti di houseboat... cam-cam ada... kat sini ada boat kecik dimana kita di bawa oleh boat ini untuk ke persisiran... untuk melakukan aktiviti berhiking menuju ke air terjun Gadong... hari pertama ..sampai je dah kena hiking ... untuk sampai ke air terjun tersebut kena mendaki bukit, merempuh anak sungai dan berhiking selama 40 minit... sejurus kemudian apa lagi dah jumpa air terjun... terjun je laaaa hahahha.. air terjun ini baru je diterokai 2 minggu sebelum kami tiba disana... so kami ditugaskan untuk membuat kolam dengan mengangkat batu2 sungai dan menyusun untuk dijadikan kolam.....
Memang kerahan tenaga abis tapi syokkkk... dah berhiking mandi air terjun pastu kena wat kolam ... bayangkanlaaa... dan selepas itu kami ke houseboat semula.. aktiviti tidak berakhir dengan begitu sahaja 
naik je deck saya terpikir bilik air mesti penuh sbb ada 2 je bilik air ... saya berbisik dengan rakan2 saya yang menunggu giliran untuk membersihkan diri... diaorang mengangguk ok dengan ini saya rasmikan kita terjun ke dalam tasik hahahha... dan acara ini mendapat sambutan yang menggalakkan .....
ok aktiviti malam adalah BBQ... satay, ikan pari dan talapia bakar tu... terbaikkk!!!! selepas tu biasala typical malaynya aktiviti ...karaoke laaa... tapi pihak pengurusan telah mengubah cara karaoke ini dengan sesi jangan lupa lirik hahahha pecah gilaaa suma tabur guna lirik masing-masing... 



dah abis ... aku lepak kat roftop, cubaan untuk memancing sambil menikmati suasana malam hutan belum ... dan akhirnya saya tertido di hamock saya tu...

Esok pagi kami ada aktiviti lagi... samada memancing atau water confidence...  Saya memilih water confidence kerana saya memang suka berada dalam air.... saya xtau pemilihan saya tu tepat atau tidak.... pihak pengurusan berkata aktiviti water confidence meliputi aktiviti berenang dan berakit ...Woooo aku tesenyum girang.... tapi hah berenang 700 meter untuk ke rakit buluh yang telah disiapkan... ini bukan rakit yang ada pelampung tayar k... original buluh tau hehhehehe... penat woo cam masuk competition POWER MAN lak.. isk isk isk
Disamping membuat aktiviti tersebut...kami terjumpa Kepah... apalagi tangkap ahhhh... kasi bakar laaaa ditambah lagi kawan saya yang pergi memancing...dapat lak ikan toman (snake head fish) berat hampir 5kg... terbaikkkk

So penglaman ini saya katakan adalah salah satu latihan komando yang menyeronokkan ...